Posts

B2B post: Photobooth

I have around RM500 budget for photobooth. However, I am still deciding whether I nak guna ke tak duit tu.. or maybe buy something else.

This is because although photobooths is veery pretty, but I dont have that many friends yang akan datang.. so orang kampung yang datang nanti bukannya nak amek gambar pun dkt situ.. sedihlah. haha.

but I am loving the idea of a white background, and fairy lights. Ideas by Farah has very pretty photobooths but she caters seremban and selangor only.. sad.

There is also photobox options. but it costs RM900 minimum and I am not willing to spend that amount of money on other people.. kalau closed event with friends and family xpelah.

will update with my decision soonessstttt

Bride to Be katanyerr

Image
I only wanted to put in the sticker actually. Hehe. Should have done it two months ago.

Update: Apparently I don't know how to paste it permanently in the blog. So here it is, at the top of this post.

Starstruck

Maybe why some people nak pergi dinner dengan celebrity ialah for the after feeling: seronok nak mampos because you know it's a one time thing, you might not get the same chance again. Yelah tu. Ada benda yang kita seronok sangat sebab dapat sekali je. Lepas tu tak dapat lagi dah.
Tapi memang seronok I cannot I must die.
Next week ade meeting dengan Daimler at the Ampang office, I'm so gonna get grilled.

Apakah tugas hakiki?

Mak balik and complained again that her subordinate has failed to complete organizational tasks that literally renders people into hardship atau bahasa Melayunya menyusahkan orang lain.

This guy is always busy as some sort of MC for local events, he seems to be quite popular and has taken a lot of absence leaves even during school periods to go and do his thing.

You know teachers are burdened with organizational tasks outside of teaching. For example, this guy is Penolong Kanan Hal Ehwal Murid and he is responsible for things like application to secondary schools and charity of pupils.

He didn't forward the application form of one pupil who is an OKU until after the closing date, which robbed the rights of the pupil for a sum of money from the government. She needs to use the money to pay for check ups. And since, her grandfather and father has been coming every day to school to ask for the money. It seems like my mother has to reimburse the student with her own money if the Kemen…

Wednesday Noon

Image
Cerita Korea ni watak utama dia gadis fashion designer. Dia baru dapat letak baju-baju dia dekat laman web 'online shopping'. Satu hari baju dia nak masuk program TV for new releases. Tetibe owner website tu cakap baju dia salah jahit. Lol tak paham kenapa sebab tak tengok dari awal.

So dah salah jahit, the whole production team kerja sepanjang malam untuk siapkan alteration baju.

Gadis watak utama pun kerja la sepanjang malam. Adik dia jumpa dia dalam tandas sakit perut dan berpeluh-peluh. Cerita Korea biasalah. Sikit-sikit suruh pegi hospital. Tapi watak utama berdegil nak siapkan baju.

So baju siap pagi esoknya pukul 6.30am dan pukul 7 dah siap deliver kat stesen TV.

Gadis watak utama hampir pengsan sakit perut dan dihantar ke hospital.

Doktor x-ray perut dan tekan-tekan perut dia. Meraung-raung watak utama. Boyfriend watak utama cemas lah dia kata kena operate ke apendiks?

Doktor kata tak payah. Dia ni sakit perut bukan sebab apendiks. Tapi sebab malas berak. Usus penuh ta…

Resepi Ayam Ungkep

Dah macam blog mak-mak plak dah.. Rajin beno post resepi. Sebenarnya ada deadline lagi tiga jam 10 minit. Tapi sebab baru lepas makan nasi dan rasa kagum dengan diri sendiri maka nak la post resepi ni.. Mengajak korang menikmati lauk bersama. Secara virtual.

Pada suatu hari, nak masak dan tiada idea.. Rasa bosan dengan semua lauk yang tau masak (limited knowledge lagipun). Jadi, Google "lauk ayam mudah dan cepat" hahha so jumpalah lauk Ayam Ungkep dari blog kakak ini. Kelihatan sungguh yummy.

Resepinya mudah kerana blender aja semua bahan, lepas tu tumis kemudian bubuh ayam dan tutup biarkan mereka bergelumang dengan mesra. Pastu boleh makan. Kesedapan bahan tumis meresap masuk ke dalam liang-liang ayam.. Fuhh

Bahan-bahannya

Ok you must note that my kitchen selalu tak cukup satu bahan. Contohnya kali ni takde serbuk jintan bagai macam dekat blog kakak tu. So takdelah bubuh. Dan sebab inilah "cooking" is better than "baking". Baking sesuai untuk orang-orang…

Ketik ketik

Image
Jogjakarta came up in a recent conversation and I thought of an old friend who sat with me when I was bored to death and got his guitar and ketik lagu ini for me.

He's from Jogjakarta. Haha.

Anyway I stopped being friends with him after I came back from Germany because somebody told me he was talking about me behind my back - read: he called me fat.

Not that I am offended if people call me fat. I call me fat every day. But it wasn't nice. When you talk about some proportions being fat.

Apa-apalah. Losing a friend is sad. Especially when he tried to reconcile but I ignored it so high and mightily.